Afspraak maken met huisarts S.P.M. Van Dinther

Nieuws van Huisartspraktijk de Haan

Hitte en gezondheid 

Als het langere tijd heet is en de temperatuur erg hoog oploopt, kunnen ook mensen in goede gezondheid last krijgen van oververhitting of hitte uitputting. Hoe herken je klachten door hitte en wat kun je doen om ernstigere klachten te voorkomen? 
Op RIVM vindt u informatie over het voorkomen van gezondheidsproblemen door warm weer en het herkennen van klachten van oververhitting en hitteberoerte.

Ook vindt u hier de link naar de folder van die nierstichting "Soms moet u uw medicijnen even overslaan"

                                                    Zorggids Wageningen                                                         .

Snel en eenvoudig de juiste zorgverlener in de buurt vinden? Gebruik dan Zorggids Wageningen! Zorggids Wageningen biedt een overzicht van alle zorgverleners in Wageningen. Ook vind je er alle relevante informatie en de contactgegevens per zorgverlener. Onze praktijk is hier ook te vinden.

Maak kennis met Zorggids Wageningen. Ga naar zorg.gidswageningen.nl of bekijk dit filmpje voor een eerste indruk!

 Initiatief van Schichting het Wiel
Het doel van de stichting is de zorg in Wageningen verbeteren door de zorg efficiënter, toegankelijker of betaalbaarder te maken. Dit doen wij samen met allerlei zorgprofessionals binnen de eerstelijn. Door huisartsen, apothekers, fysiotherapeuten en andere (para)medische professionals met elkaar te verbinden, maken wij deze betere zorg mogelijk

WANDEL CHALLENGE  MCkortenoord
De groepen zijn vol, dank voor de grote belangstelling!


22 april 2021

Wandel met ons mee!
In samenwerking met alle huisartspraktijken van Medisch Centrum Kortenoord organiseren we een wandelchallenge. U kunt ook meedoen! Wandelen is gezond en een goed medicijn voor verschillende medische aandoeningen. Dat hoeft u niet alleen te doen, tijdens wandelchallenge Kortenoord gaan we met u mee.  

Wat gaan we doen:
Op 25 mei starten we met een informatie bijeenkomst. Daarna gaan we 8 weken samen wandelen, met per week een wandeling van maximaal een uur. We zullen in twee groepen gaan wandelen. Daarbij houden we zoveel mogelijk rekening met ieders niveau en zullen we de groepen daar ook op indelen. Een groep die langzamer wandelt en een groep die wat sneller wandelt. De groep die langzamer wandelt loopt ongeveer 3-4 km in het uur en de groep die wat sneller wandelt zal 5-6 km in het uur wandelen. Zo kan iedereen meedoen. Weet u niet goed bij welke groep u kunt aansluiten, omdat u op dit moment niet weet hoe uw wandel niveau is? Geef u gewoon op voor een groep. Tijdens de eerste wandeling zullen we samen kijken wat het beste past.

Wandelmomenten: 
        Dinsdag van 17.00-18.00 uur wandelgroep langzaam
        Dinsdag van 18.00-19.00 uur wandelgroep snel 

Op 20 juli hebben we 8 weken gewandeld en hopen we dat op een leuke manier af te sluiten. Wij verwachten dan dat u zoveel plezier krijgt in bewegen, dat u misschien wel met een eigen groepje doorgaat met wandelen.

Kosten:
Om deze wandelgroepen mogelijk te maken vragen we een eigen bijdrage van €5,-

Corona:
Tijdens het wandelen houden we rekening met de corona maatregelen.

Aanmelden:
Wilt u graag meedoen? U kunt zich zowel online als via een papieren inschrijfformulier inschrijven.
Online kan dat via: https://wageningen-actief.nl/wandelchallenge-kortenoord
Het papieren inschrijfformulier kunt u bij uw eigen praktijkondersteuner vragen of bij de balie van uw huisarts. 

Wandelt u mee? Wij horen het graag.

Met vriendelijke groet,
Sportservice Wageningen en alle huisartsen van Medisch Centrum Kortenoord
 

Griepvaccinatie en pneumokokkenvaccinatie 13 november 2020

De griepprik zal op 13 november gegeven worden in sportcentrum de Bongerd op de Bornsesteeg 2 in wageningen. De uitnodging ontvangt u in week 44. In verband met de bijzondere planning dit jaar is dat later dan u gewend bent, excuus daarvoor.

Neemt u de brief mee naar de afspraak in het aangegeven tijdvak.

Komt u zoveel mogelijk op de fiets.

Houdt 1,5 meter afstand.

Blijf thuis als u klachten hebt zoals beschreven in de uitnodiging en maakt u telefonisch een neiuwe afspraak.

U krijgt de prik in uw bovenarm, wilt u zich daarop kleden?

Dit jaar wordt voor het eerst, naast de griepvaccinatie, ook een vaccinatie tegen pneumokokkeninfecties gegeven. Meer informatie over de preumokokkenprik vindt u hier. Dit jaar starten we met de leeftijdsgroep van 73 tot en met 79 jaar (geboren van 1-1-1941 tot en met 31-12-1947). Op de uitnodigingsbrief voor de griepprik die u binnenkort ontvangt staat of u hiervoor in aanmerking komt.

Ook dit jaar is er weer een Stoptober-actie. Rokers en niet rokers helpen elkaar om 28 dagen niet te roken.

Stoppen met roken is moeilijk. Maar er zijn veel goede redenen om te stoppen. U voelt zich fitter, uw conditie verbetert en u hebt meer energie. Klik hier

Project OPEN

Bent u bij de huisarts geweest? Uw huisarts zet uw medische gegevens in zijn of haar computer in uw medische dossier. Bijvoorbeeld het advies om meer te sporten of uw medicijnen.

Per 1 juli 2020 kan elke patiënt in Nederland die dat wil ook online toegang krijgen tot zijn medische gegevens bij de huisarts, dit is geregeld via de Wet aanvullende bepalingen verwerking persoonsgegevens in de zorg (Wabvpz). OPEN helpt huisartsen en huisartsenorganisaties online inzage voor patiënten mogelijk te maken. Het gaat hierbij om de volgende gegevens:

Het advies van uw huisarts                                                                                                              De uitslagen van een onderzoek (bijvoorbeeld een bloedonderzoek)                                    De lijst met uw medicijnen                                                                                                            Een brief voor bijvoorbeeld het ziekenhuis                                                                                Uw allergieën.

U kunt bij online services via het kopje dossier inloggen met uw eigen emailadres en wachtwoord. Als u zich nog niet heeft aangemeld voor online services kunt u dit met de assistente regelen. Voor meer informatie zie folder op de praktijk en Open via https://open-eerstelijn.nl/ik-ben/patient/

Nieuws betreffende het coronavirus

Voorkom besmetting met virussen:

Houdt 1,5 meter afstand                                           Was regelmatig uw handen.
Hoest of nies in uw elleboog.
Gebruik papieren zakdoekjes.

Symptomen coronavirus

Mensen met het nieuwe coronavirus hebben vaak:

Koorts 
Luchtwegklachten zoals hoesten
Verkoudheid
Niezen
Kortademigheid


Blijf thuis als je een van de volgende klachten hebt:

Neusverkoudheid
Loopneus
Niezen
Keelpijn
Lichte hoest
Verhoging (tot 38 graden)


Blijf thuis, ziek uit en houd 1,5 meter afstand tot andere mensen. Belangrijk: als je verkoudheidsklachten met koorts hebt, moet iedereen in het huishouden thuisblijven. 

Wanneer bel je de huisarts?

Bel de huisarts wanneer de klachten verergeren:

Je hebt koorts (meer dan 38 graden Celsius) en je hoest of ademt moeilijk
U bent ouder dan 70, hebt een chronische ziekte of minder weerstand EN u krijgt koorts
Belangrijk: Ga niet naar de huisarts toe, maar bel de huisarts of huisartenpost. Neem bij ernstige klachten direct contact op.

* Voor actuele informatie en een actueel overzicht met landen kijkt u op Thuisarts.nl of RIVM.nl.

LANDELIJK INFORMATIENUMMER 0800 1351

https://www.thuisarts.nl/nieuw-coronavirus

Cononavirus, hoe hou je regie in onrustige tijden, voor filmpje klik hier

Het Nationaal Psychotrauma Centrum Nationaal Psychotrauma Centrum opent in samenwerking met het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu in 1 loket, gericht op het bevorderen van de mentale gezondheid: het Informatie- en Verwijscentrum COVID-19.

Adi uit dienst 

Na bijna 14 jaar gaat Adi ons team per september 2020 verlaten. 

Zij is een vertrouwd gezicht voor de praktijk en betekent veel voor ons team. We zullen haar missen. Maar het is tijd om te genieten van een nieuwe periode waarmee we haar alle goeds wensen!

Neemt u vooal even afscheid!

Gezond en fit in de herfst!

In de herfst zijn we weer vaker verkouden, grieperig en misschien wat somber. Wat kunt u zelf doen om gezond en fit te blijven? Wanneer heeft u echt griep? Met de informatie van Thuisarts helpt u uzelf en anderen.

We hebben op deze herfstpagina wat kwaaltjes en ziekten op een rij gezet. Klik hier. 

Op 4 januari heb ik een ongeval gehad waarbij ik van een flinke hoogte op mijn rug gevallen ben. Er zijn meerdere wervels en ribben gebroken en na een week bleek een operatie toch noodzakelijk. Deze operatie is gelukkig goed verlopen. De verwachte herstelperiode is 3 maanden. Het gaat inmiddels weer een stuk beter, maar ik heb nog een lange weg te gaan.

Ik wil iedereen heel hartelijk bedanken voor alle steun, kaarten en bloemen. Dat doet me heel veel goed! 

Ton de Haan

Beste Allemaal,

Door een ongeval is dokter de Haan voorlopig afwezig. Op dit moment worden de spreekuren voortgezet met behulp van waarnemers.

Uiteraard zal de praktijk de zorg continueren zoals u van ons gewend bent.

Met vriendelijke groet,
Huisartsenpraktijk T.J. de Haan

Even geen alcohol: Ikpas.nl

Als alcohol drinken voor u een gewoonte is geworden, las dan eens een pauze in. Door een maand geen alcohol te drinken, kunt u afvallen, fitter worden en beter slapen. Lees meer, klik hier

Nieuwsoverzicht