Afspraak maken met huisarts S.P.M. Van Dinther

Nieuws van Huisartspraktijk de Haan

Project OPEN

Bent u bij de huisarts geweest? Uw huisarts zet uw medische gegevens in zijn of haar computer in uw medische dossier. Bijvoorbeeld het advies om meer te sporten of uw medicijnen.

Per 1 juli 2020 kan elke patiënt in Nederland die dat wil ook online toegang krijgen tot zijn medische gegevens bij de huisarts, dit is geregeld via de Wet aanvullende bepalingen verwerking persoonsgegevens in de zorg (Wabvpz). OPEN helpt huisartsen en huisartsenorganisaties online inzage voor patiënten mogelijk te maken. Het gaat hierbij om de volgende gegevens:

Het advies van uw huisarts                                                                                                              De uitslagen van een onderzoek (bijvoorbeeld een bloedonderzoek)                                    De lijst met uw medicijnen                                                                                                            Een brief voor bijvoorbeeld het ziekenhuis                                                                                Uw allergieën.

Ons systeem wordt op het moment in gereedheid gebracht voor deze service. We zullen u op de hoogte houden van de voortgang en u ter zijner tijd informeren met de instructies om in te loggen.  . 

Adi uit dienst 

Na bijna 14 jaar gaat Adi ons team per september 2020 verlaten. 

Zij is een vertrouwd gezicht voor de praktijk en betekent veel voor ons team. We zullen haar missen. Maar het is tijd om te genieten van een nieuwe periode waarmee we haar alle goeds wensen!

Neemt u vooal even afscheid!

Nieuws betreffende het coronavirus

BELANGRIJK!

De huisartsen proberen u zoveel mogelijk te helpen via telefonisch contact of via Skype. Heeft u al een afspraak gepland, neemt u dan contact op met de assistente.

Diabetes- en bloeddrukcontroles bij de assistente, praktijkverpleegkundige en bij de praktijkondersteuner-GGZ, worden omgezet naar een afspraak op het spreekuur of een telefonisch contact op de afgesproken tijd.

Dit alles doen wij om onze krachten zo goed mogelijk in te zetten in de strijd tegen het coronavirus maar ook om te voorkomen dat u onnodig wordt blootgesteld aan mogelijk besmettingsgevaar.

Wij hanteren een deurbeleid. Om ervoor te zorgen dat mensen met klachten zonder overleg de praktijk bezoeken is de balie dicht. Bij de deur staat een telefoonnummer vermeld voor toegang/overleg met de assistente. 

Voorkom besmetting met virussen:

Houdt 1,5 meter afstand                                   Was regelmatig uw handen.
Hoest of nies in uw elleboog.
Gebruik papieren zakdoekjes.

Symptomen nieuw coronavirus

Mensen met het nieuwe coronavirus hebben vaak:

Koorts 
Luchtwegklachten zoals hoesten
Verkoudheid
Niezen
Kortademigheid


Blijf thuis als je een van de volgende klachten hebt:

Neusverkoudheid
Loopneus
Niezen
Keelpijn
Lichte hoest
Verhoging (tot 38 graden)


Blijf thuis, ziek uit en houd 1,5 meter afstand tot andere mensen. Belangrijk: als je verkoudheidsklachten met koorts hebt, moet iedereen in het huishouden thuisblijven. 

Wanneer bel je de huisarts?

Bel de huisarts wanneer de klachten verergeren:

Je hebt koorts (meer dan 38 graden Celsius) en je hoest of ademt moeilijk
U bent ouder dan 70, hebt een chronische ziekte of minder weerstand EN u krijgt koorts
Belangrijk: Ga niet naar de huisarts toe, maar bel de huisarts of huisartenpost. Neem bij ernstige klachten direct contact op.

* Voor actuele informatie en een actueel overzicht met landen kijkt u op Thuisarts.nl of RIVM.nl.

LANDELIJK INFORMATIENUMMER 0800 1351

https://www.thuisarts.nl/nieuw-coronavirus

Cononavirus, hoe hou je regie in onrustige tijden, voor filmpje klik hier

Het Nationaal Psychotrauma Centrum Nationaal Psychotrauma Centrum opent in samenwerking met het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu in 1 loket, gericht op het bevorderen van de mentale gezondheid: het Informatie- en Verwijscentrum COVID-19.

Gezond en fit in de herfst!

In de herfst zijn we weer vaker verkouden, grieperig en misschien wat somber. Wat kunt u zelf doen om gezond en fit te blijven? Wanneer heeft u echt griep? Met de informatie van Thuisarts helpt u uzelf en anderen.

We hebben op deze herfstpagina wat kwaaltjes en ziekten op een rij gezet. Klik hier. 

Op 4 januari heb ik een ongeval gehad waarbij ik van een flinke hoogte op mijn rug gevallen ben. Er zijn meerdere wervels en ribben gebroken en na een week bleek een operatie toch noodzakelijk. Deze operatie is gelukkig goed verlopen. De verwachte herstelperiode is 3 maanden. Het gaat inmiddels weer een stuk beter, maar ik heb nog een lange weg te gaan.

Ik wil iedereen heel hartelijk bedanken voor alle steun, kaarten en bloemen. Dat doet me heel veel goed! 

Ton de Haan

Beste Allemaal,

Door een ongeval is dokter de Haan voorlopig afwezig. Op dit moment worden de spreekuren voortgezet met behulp van waarnemers.

Uiteraard zal de praktijk de zorg continueren zoals u van ons gewend bent.

Met vriendelijke groet,
Huisartsenpraktijk T.J. de Haan

Stoptober 2019

Ook dit jaar is er weer een Stoptober-actie. Rokers en niet rokers helpen elkaar om 28 dagen niet te roken.

Stoppen met roken is moeilijk. Maar er zijn veel goede redenen om te stoppen. U voelt zich fitter, uw conditie verbetert en u hebt meer energie. Klik hier

Griepachtige klachten? 

De griepepidemie houdt aan. In de 6e week gingen 75 van de 100.000 mensen met griepachtige klachten naar de huisarts, de week ervoor waren dat er 80. Vooral jonge kinderen tot 4 jaar kwamen bij de huisarts. Lees meer, klik hier.

Even geen alcohol: Ikpas.nl

Als alcohol drinken voor u een gewoonte is geworden, las dan eens een pauze in. Door een maand geen alcohol te drinken, kunt u afvallen, fitter worden en beter slapen. Lees meer, klik hier

Nieuwsoverzicht

Contactgegevens

TJ de Haan Huisartsenpraktijk
Binnenhaven 69 d 
6709PD Wageningen 

Praktijkassistente
T: 0317 413 649
M: dahaan@ezorg.nl

Verpleegkundige
T: 0317 466606                            M: pohhaan@ezorg.nl

Snelle links

 • Ziekenhuis Gelderse Vallei Ede
  T: 0318-434 343
 • Huisartsenpost Gelderse Vallei
  T: 0318-200 800
 • Eerste Hulp
  Gifwijzer
  Brandwondenwijzer

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
08.00 - 17.00

Voor dringende zaken tijdens avond, nacht en weekend kunt u terecht bij:

Huisartsenpost Gelderse Vallei in Ede
T: 0318-200800